HOOFDGERECHTEN MET VIS


 

   
 


 
 

Botervis (ovengerecht)
Botervis met spinazierijst
Botervis met dille en tomaat (ovengerecht)
Bouillabaisse (vissoep)
Cordon bleu van koolvis
Forel à la Valencia
Forel uit de oven (Truit du four)
Garnalen buzara
Garnalencurry met rijst
Gamba's (gebakken) in prei-beslag
Gegratineerde kabeljauwfilets uit de oven
Gegratineerde zalm met spinazie
Gegrilde kreeft
Gegrilde snoekbaars met garnalen en aardappelen
Gekaramelliseerde koolvis met mie en groenten
Gemarineerde en gebakken schol
Gepocheerde zalm
Geroosterde kabeljauw in rauwe ham
Gevulde tongrolletjes
Gevulde forel met tomatensaus
Grand Aïolï

Haring in dillesaus
Indiase kabeljauwschotel
Kabeljauw a la Venetië
Kabeljauwfilets traditioneel
Kabeljauwfilet in champignon roomsaus
Kabeljauwfilet met knoflookboter
Kabeljauw in tomaten-ansjovissaus
Kabeljauwfilet met aardappel en ham
Kabeljauw met appel

Kabeljauw met gele paprika's
Kabeljauw met spekblokjes
Kabeljauw met yoghurt u.d oven
Kabeljauwpakketjes
Koolvis in gerookte ham met witte wijnsaus
Maaltijdsalade met makreel en avocado
Mosselen (gekookt)

Mosselen de Bretagne
Mosselen in Pernod-wijnsaus
Mosselen met coquilles en fijne groenten
Mosselen met look (prei) en mosterdsaus
Musselchowder
Normandische mosselen in roomsaus
Ovenschotel met koolvis
Oosterse tonijn
Paling à la Provence

Prei met gamba's
Provençaalse kabeljauwschotel
Provençaals vispotje
Provencaalse vissoep
Provencaalse vissersstoofpot
Romige haring-pasta salade
Rode mul met paprika in pakketjes
Roodbaarfilet met garnalen en paprikasaus
Roodbaarsfilet met witlof en puree
Rijstsalade met garnalen en meloen
Rijstsalade met tonijn en avocado
Salade met gerookte paling en suikerbroodcroutons

Sardines met tomatensaus
Sardines met Provençaalse tomaten
Schartongrolletjes met spinazierijst
Schelvisfilet met lamsoren
Schol (gebakken) met tomaat en olijven
Scholfilets (gebakken) met appelcompote
Schol-garnalenschotel
Scholrolletjes met zalm en asperges
Stoofschotel met tonijn

Tilapiafilet met boter-eisaus
Tilapiafilet met tomatenroomsaus
Tong Picasso
Tonijnfilets (gemarineerd)
Tonijn omelet
Tonijnsalade (maaltijdsalade)
Tonijnsalade met citroen

Vis à la bordelaise
Visballetjes met kappertjesjus
Vis in een pannetje
Vispakketjes met zachte roomkaas (ovengerecht)
Vispannetje met Zespri
Viswok met paddenstoelen
Waterzooi met paling

Wijting casserole (Caserole de Merlan)
Zalm met gefrituurde biet
Zalm en kabeljauw uit de oven
Zalmfilet met gorgonzola
Zalmfilet met mango
Zalmforel in mosterd roomsaus
Zalm met venkelsalade (uit de oven)
Zalmpakketjes

Zalmsteaks met witte wijnsaus
Zalm teriyaki
Zalm met romige mosterdsaus
Zalmovenschotel
Zalm quiche
Zeeuwse visschotel
Zeevruchten met tomaat
Zeewolf (gegratineerd) uit de oven
Zoete stamppot met zalm


 


 


 



 

Een eenvoudig maar smakelijk visgerecht. Simpel te maken.
Botervis is een smakelijke "nieuwe" vissoort het proberen waard.
Een ovengerecht dat eenvoudig te maken is en snel klaar.
De meest bekende Franse vissoep.
NU een niet een Cordon Bleu van vlees maar een met vis.

Het recept voor echte visliefhebbers. Niet moeilijk te maken.
Een ovengerecht voor de ware visliefhebber.
Beetje Frans, beetje Italiaans maar voortreffelijk recept.
Voor de liefhebbers van een pittig visgerecht.
Door het "prei beslag" een voortreffelijke combinatie.
Een ovengerecht voor de liefhebbers van vis.
Lekker visrecept. Heel geschikt voor "lijners".
Een gerecht dat een uitdaging is voor gevorderde hobby koks.
Een recept van chef kok Hans Kuin uit Hoorn.
Simpel vis gerecht met een oosters tintje.
Een simpel visje maar dan extra lekker door de marinade.
Recept voor de ware visliefhebber met de klassieke Hollandaisesaus.
Voor de liefhebbers van gegrilde vis. Iets bijzonders !!
Een recept voor de liefhebbers van vis. Eenvoudig te maken.
Heel bijzonder recept zeer eenvoudig te maken.
Lekker vlaams recept. De moeite van proberen waard.
Vreemd aandoend visrecept maar er lekker.
Heerlijk visgerecht echt voor liefhebbers van de Aziatische keuken.
Een oud familierecept uit Venetie.
De klassieke manier om kabeljauw in de oven te bereiden.
Snel klaar visgerecht. Lekker bij rauwkost of tagliatelle.
Een echte mediterane visschotel (ovengerecht).
De combinatie van de tomaten met de ansjovis maakt het af.
De combinatie van de bouillon, seranoham en de gruyerekaas is voortreffelijk.
Op het oog een merkwaardige combinatie maar erg lekker.
Dit ovengerecht is zeer smakelijk en zeker geschikt voor een dieet.
Maak de vis eens op deze manier klaar.
Op het oog een vreemde combinatie maar erg lekker.
Ovengerecht. Lekker en lichtverteerbaar.
Voor dit gerecht behoeft men geen prof. kok te zijn, heel erg lekker.
Misschien een, op het oog, vreemde combinatie maar erg lekker.
Op deze manier kookt Goochem zijn mosselen.
Een meer dan heerlijk recept voor gekookte mosselen.
Door het gebruik van Pernod een mosselrecept met een speciale smaak.

De combinatie met de coquilles maakt dit gerecht bijzonder.
De Vlaamse manier van mossel bereiding.
Variant op een klassieke soep uit de USA.
Kook mosselen eens op deze manier. Het zal u bevallen.
Smakelijke visschotel eenvoudig te maken.
De combinatie van de paksoi met de mie en de tonijn maken dit een heerlijk gerecht.
Om je vingers bij op te eten. Dus kijk uit!!!!!!!!!!!!!!
Onverwacht lekker door de combinatie.
Ovenschotel met een vleugje Frankrijk.
Meer dan smakelijk ovengerecht.
Klassieke franse vissoep.
KLassiek stoofgerecht uit de Provence.
Een bijzonder hoofdgerecht.
Heerlijk ovengerecht.
De combinatie van de vis met de saus is bijzonder smakelijk.
Heel lekker hoofdgerecht ook te maken met andere vissoorten.
Een heel bijzonder recept, fijn van smaak.
Een perfecte combinatie.
Op het oog een merkwaardige combinatie.
Een typisch Spaans/Italiaans gerecht.

Dit visgerecht verdient op een BBQ bereid te worden.
Door de spinazierijst een perfecte combinatie met de vis.
Wie eet er nu nog schelvis ?? Maak dit recept maar eens.
Zeer smakelijk visgerecht door de combinatie to,aat/olijf.
Zelf scholletjes bakken is nog altijd het lekkerste.

Een ovenschotel om meerder malen te bereiden.
Voor de visliefhebbers een ideale combinatie.
Ovengerecht met veel venkel, dus voor de liefhebbers.
Een recept met een voortreffelijke smaak.
Een lichte maaltijd voor een warme dag.
Klassiek visgerecht maar nu met vers fruit en niet uit blik.
Variant op een klassiek Japanse gerecht.
Simpel te bereiden gerecht. Ook geschikt als lunchgerecht.
Een heerlijke maaltijdsalade, ook als dieetgerecht bruikbaar.
En voor echte vissalade liefhebbers. Een aanrader.
Een recept voor luie mensen.
Zeer smakelijk gerecht met visballetjes van kabeljauw.
Simpel, lekker en gemakkelijk te maken.
Een exotisch gerecht.
Een recept van een chefkok Cees Kramer van Urk.
Simpel te bereiden visgerecht.
Traditioneel Belgisch palingrecept.
Wijting een "versmaadde" vis...maar toch heel erg lekker.
Vreemd gerecht??? Nee hoor wel speciaal.
Twee soorten vis die altijd een goede combinatie zijn.
Recept van een professionele Italiaanse chefkok.
Een visrecept met een aziatisch tintje.
Goede combinatie van vis en saus.
De combinatie van de zalm met de venkelsalade is voortreffelijk.
Een recept wat er ingewikkeld uitziet maar dat valt wel mee.
Een maaltijd om van te smullen.
Een grill gerecht met een Japans smaakje.
Simpel te bereiden en in combinatie met de saus een delicatesse.
Ovengerecht. Een zeer gemakkelijk recept. Ook voor alleenstaanden.
Lekkere Lekkere hartige taart. Gemakkelijk te maken.
Een lekkere ovenschotel voor de echte visliefhebber.
Eenvoudig te bereiden lekker visgerecht voo9r bij o.a. couscous.
Net als bovenstaand recept een heerlijke ovenschotel.
Dit bedenkt een normaal mens toch niet.....toch maar eens proberen.